About

About Me

Urang biasa nunggah aku Awang.. tapi yang rapeh benar nunggah Aerol… Mun yang kenal di Stadium akan nunggah aku Acai.

Mula menulis blog bahasa Sarawak sekitar tahun 2008. menulis sekadar berkongsi pengalaman, pendapat dan cerita.

Mostly My Blog akan disertakan dengan gambar-gambar yang berkaitan sebagai supporting kepada entry. Ada juaklah posting yang sik bergambar. Sememangnya posting ya adalah posting sandat dan bergaut.

Aku minat dunia muzik, fotografi, video dan secara umum nya berbangga dengan tempat tanah tumpah darah ku. Sarawak especially. dan of course, Malaysia lah.

AKRVB.COM
adalah
kesinambungan

Dikala dunia dah beralih kepada content yg lebih kepada media social mcm facebook, instagram mahupun tiktok, rasanya urang yang “OLDSKOOL” macam aku tok lebih prefer dgn blog sbg platform utama.

Nulis di Media Social sometime fun, tapi aku macam rasa ada something missing pada aku bila aku makey sosial media, waima dah puluhan ribu ataupun belasan ribu posting aku di facebook.

Walaupun begia, ada juaklah element2 baru maybe di add in kat blog aku tok. link video fb kah, link youtube channel kah, yang boleh jadi rujukan pengunjung blog tok kelak.

Blog, Creativity,
Philosophy, Economy

Tok lah harapan aku untuk aku sampaikan kepada urang yang masok ke sitok. Mudahan dipermudahkan. Amin…